za-subsidiyami-zvernulos-ponad-chvert-milyona-zhiteliv-kiyivschini-v-sobolyev

За субсидіями звернулось понад чверть мільйона жителів Київщини – В.Соболєв

 • 6972 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. З початку 2016 року за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг звернулось понад 270 тисячі осіб. Це на 35% більше, ніж минулого року. Про це повідомив депутат Київської обласної ради Вячеслав Соболєв, передає УНН.

Він звернув увагу, що більшість громадян, які звертаються за такими субсидіями, проживають у міських поселеннях.

“За 10 місяців поточного року загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг становила 150 млн грн. Це у 5 разів більше, ніж минулого року. Цього року збільшено майже удвічі й розмір субсидій. Зараз на одне домогосподарство виділяється 462 грн”, - повідомив В.Соболєв.

Одночасно майже 10 тисяч господарств отримують субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого і рідкого палива, розповів депутат.

“Загальна сума призначених субсидій цього виду у звітному періоді становила 18,6 млн грн. Більшість отримувачів такого виду субсидій проживають у сільській місцевості”, - зазначив В.Соболєв.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив 12-місячну розстрочку для громадян, які не отримують субсидії, на сплату комунальних послуг. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду 19 жовтня.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    До кінця тижня в Києві буде хмарно з проясненнями

     • 8694 переглядiв

    Внаслідок вибуху котла загинув чоловік на Київщині

     • 10652 переглядiв

    Швидкісний нічний поїзд курсуватиме між Києвом та Маріуполем

     • 10200 переглядiв