ukenru
z-pochatku-roku-bulo-zafiksovano-14-novikh-vipadkiv-achs-v-lapa

З початку року було зафіксовано 14 нових випадків АЧС - В.Лапа

 • 5064 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Ситуація із АЧС у країні дуже складана і будь-яке її погіршення призведе до блокування або обмеження експорту з України. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби під час селекторної наради в МінАПК, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

Так, за словами В. Лапи за період із 2012 року в Україні зареєстровано 162 випадки африканської чуми свиней в 21 області держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неконтрольовані випадки АЧС в Україні загрожують іншим країнам

"Ситуація з АЧС у нашій державі дуже складна. За період із 2012 року в Україні зареєстровано 162 випадки африканської чуми свиней в 21 області держави, у тому числі 14 випадків з початку поточного року. Особливе занепокоєння викликає динаміка поширення захворювання. Це не лише питання внутрішньої економіки, але й статусу та іміджу України на міжнародній арені. Тому ми повинні зробити все від нас залежне, аби переламати негативну тенденцію з поширення АЧС та забезпечити біологічну та економічну безпеку держави", - сказав він.

В.Лапа додав, що будь-яке погіршення ситуації, або вжиття заходів не в повному обсязі, неминуче призведе до блокування або обмеження експорту з України, в першу чергу продукції тваринництва, що матиме надзвичайно негативні економічні наслідки.

Як повідомляв УНН, за словами нардепа С.Тригубенка, якщо до весни не приборкати АЧС, матимемо проблеми із ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка