yusov-pro-znyshchennia-vahnerivtsiv-u-mali-ye-viiskovi-naslidky-dlia-rf

Юсов про знищення "вагнерівців" у Малі: є військові наслідки для рф

 • 21535 переглядiв

Представник ГУР МО України прокоментував атаку на російських найманців у Малі. За його словами, це змушує рф витрачати додаткові ресурси та відволікати сили, а також має іміджеві втрати для агресора.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов коментуючи знищення найманців ПВК "вагнер" у Малі заявив, що є військові наслідки для росії. Це змушує ворога витрачати, відволікати сили та засоби. Витрачати додаткові ресурси на захист власного контингенту. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Ми не можемо ані підтвердити, ані спростувати. Так, поважні ЗМІ повідомляють, джерела повідомляють. Але факт залишається фактом, що хтось таки атакував російську базу в Сирії і є відповідні наслідки ураження. Вочевидь держава-агресор має нести відповідальність за свої незаконні дії в різних куточках світу, а воєнні злочинці мають бути покарані,

- сказав Юсов.

Спецпризначенці розвідки завдали удару по російській базі в Сирії – джерело31.07.24, 15:09

Він додав, що є ще декілька подій, які не отримували розголосу в ЗМІ.

Бачите в різних куточках фігурує інформація. Ось нещодавно був Судан. Потім Малі. Є ще декілька країн, події, які не отримували розголосу в ЗМІ поки що. Ось Сирія. Вочевидь мова йде про те, що монополія у сфері бандитської, піратської так званої діяльності ПВК російських у світі, в Африці точно добігає кінця. З’являються сили і протидії, які можуть ставити цих злочинців на місце. Є іміджеві втрати,

- додав Юсов.

За його словами, є військові наслідки після подій в Малі, зокрема, вже відомо про перекидання туди додаткових частин російських найманців та терористів з інших куточків, зокрема Африки.

"Це змушує ворога витрачати, відволікати сили та засоби. Витрачати додаткові ресурси на захист власного контингенту", - сказав Юсов.

Окрім того, Юсов зазначив, що деякі з полонених "вагнерівців" було обміняно на місці.

На запитання, чи є точна цифра скільки повстанцям вдалося знищити та захопити в полон під час операції туарегів, Юсов відповів: "Цифра уточнюється. Стосовно полонених із того, що відомо, то полонених було більше, але деяких з них було обміняно одразу на місці. Так, польові обміни бувають, така інформація була", - наголосив Юсов.

Нагадаємо

На півночі Малі, біля кордону з Алжиром, туарезькі повстанці заявили про вбивство та поранення десятків солдатів і найманців з групи ПВК "Вагнер" під час двох днів зіткнень. Це сталося після того, як армія Малі повідомила про втрату двох своїх військових та вбивство приблизно 20 повстанців.

Повідомлялося, що туарезькі повстанці в Малі, які захопили військових з пвк "вагнер", хочуть передати полонених Україні для зміцнення зв’язків та спільної перемоги.

У ПВК "вагнера" підтвердили втрати у Малі. Заява компанії була опублікована у близькому до ПВК телеграм-каналу "Розвантаження вагнера".

Популярні

Новини по темі

Відключення світла 2 серпня не плануються - Укренерго

 • 20780 переглядiв