ukenru
yuan-viperediv-dolar-i-stav-naybilsh-vikoristovuvanoyu-valyutoyu-v-transkordonnikh-operatsiyakh-kitayu

Юань випередив долар і став найбільш використовуваною валютою в транскордонних операціях Китаю

 • 672715 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Юань випередив долар і став найбільш використовуваною валютою в транскордонних операціях Китаю. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Юань став найбільш широко використовуваною валютою для транскордонних операцій в Китаї у березні, вперше обігнавши долар.

Транскордонні платежі та надходження в юанях зросли до рекордних 549,9 мільярдів доларів у березні з 434,5 мільярдів доларів місяцем раніше, згідно з підрахунками на основі даних Державного управління іноземної валюти.

За підрахунками, юань використовувався в 48,4% усіх транскордонних транзакцій, тоді як частка долара знизилася до 46,7% з 48,6% місяцем раніше. Обсяг транскордонних операцій охоплює як поточний, так і капітальний рахунки.

Зазначається, що Китай уже давно сприяє використанню юанів для розрахунків за кордоном у рамках зусиль щодо інтернаціоналізації використання своєї валюти.

Використання юаня у фінансуванні світової торгівлі залишається низьким, хоча воно демонструє стабільне зростання.
Дані SWIFT показали, що частка юаня у світових валютних операціях для фінансування торгівлі зросла до 4,5% у березні, тоді як долар становив 83,71%.

Нагадаємо

Китайський юань замінив долар як найбільш продавана валюта в росії.

Українські Національні Новини

Економіка