ukenru
yevrosoiuz-odnoholosno-pidtrymav-kandydaturu-heorhiievoi-na-druhyi-termin-na-posadi-holovy-mvf

Євросоюз одноголосно підтримав кандидатуру Георгієвої на другий термін на посаді голови МВФ

 • 26309 переглядiв

Міністри фінансів ЄС одноголосно підтримали кандидатуру Крісталіни Георгієвої на другий п'ятирічний термін на посаді голови Міжнародного валютного фонду.

Міністри фінансів Євросоюзу підтримують Кристаліну Георгієву на другий п'ятирічний термін на посаді глави Міжнародного валютного фонду. Про це заявив міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем, передає Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Ван Петегем повідомив журналістам у Брюселі, що підтримка була одностайною серед країн-членів ЄС.

Минулої п'ятниці Крісталіна Георгієва висловила готовність очолити МВФ на другий термін, якщо вона матиме достатню підтримку серед членів. Сьогодні я дуже радий оголосити, що всі європейські держави-члени фактично висловили таку підтримку,

- сказав він.

Поточний п'ятирічний термін повноважень Георгієвої закінчується у вересні. Рішення виглядало ймовірним після того, як фінансові керівники двох найбільших економік блоку, Німеччини та Франції, висловили свою підтримку.

Я думаю, що Крісталіна продемонструвала сильне лідерство в останні кілька років, особливо під час безпрецедентних криз, і що вона також надавала підтримку всім членам,

- сказав Ван Петегем.

Довідково

Директор-розпорядник МВФ офіційно призначається Радою директорів установи, що складається з 24 осіб, які обирають країни-члени. Європейці зазвичай обирають главу МВФ, а США можуть вирішувати, хто очолить Світовий банк. Обидві установи базуються у Вашингтоні.

Нагадаємо

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва зацікавлена у тому, щоб залишитись на другий п'ятирічний термін на чолі МВФ. Вона готова заручитися достатньою підтримкою серед країн-членів.