yevrokomisiya-rozislala-krayinam-yes-propozitsiyi-schodo-11-go-paketu-sanktsiy-proti-rf

Єврокомісія розіслала країнам ЄС пропозиції щодо 11-го пакету санкцій проти рф

 • 1127118 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Європейська комісія накрикінці минулого тижня направила країнам-членам ЄС пропозиції щодо 11-го пакету санкцій проти рф. Про це заявив речник Єврокомісії Ерік Мамер на брифінгу в Брюсселі, пише УНН.

Цитата

"Я можу підтвердити, що пропозицію Єврокомісії щодо 11-го пакету санкцій було розіслано державам-членам, що відбулося в п’ятницю", - сказав Мамер.

Деталі

За його словами, у середу, 10 травня, очікується "перше обговорення" запропонованого пакету санкцій на засіданні постпредів ЄС (Coreper).

"Цей пакет буде зосереджений на впровадженні санкцій, їх ефективності та тому, як нам уникнути ухилення від санкцій. У пакеті розглядатиметься експорт до росії,.. ми хочемо переконатися, що росія не отримує імпорт з інших країн", - зазначив Мамер.

Доповнення

США, Європа та інші ключові союзники України готують нові санкції проти росії. Пакети реалізовуватимуться індивідуально, але координуватимуться. Ключова мета - закрити лазівки в існуючих обмеженнях та вирішити проблему обходу санкцій загалом, сказали джерела Bloomberg.

Як повідомляв Bloomberg, ЄС розглядає можливість обмеження транзиту товарів через росію у межах 11-го пакету санкцій роти рф.

FT вказувало, що ЄС вперше планує ввести санкції проти китайських компаній за підтримку воєнної машини рф.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни поранили ще одну дитину на Херсонщині

     • 675773 переглядiв

    Голова Єврокомісії їде до Києва на 9 травня

     • 5541625 переглядiв