yes-vidiliv-ukrayini-105-mln-yevro-na-pidtrimku-malogo-biznesu-i-reform

ЄС виділив Україні 105 млн євро на підтримку малого бізнесу і реформ

 • 23028 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Європейський Союз надає Україні 105 млн євро на підтримку малих і середніх підприємств (МСП), малих ферм і проведення реформ. Про це УНН повідомили у пресслужбі представництва ЄС у Києві.

"13 липня 2020 року Ольга Стефанішина, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, від імені уряду України підписала три фінансові угоди між ЄС та Україною у межах Річної програми дій для України на 2020 рік", - повідомили у представництві.

Зазначається, що пакет у 105 мільйонів євро спрямований на підтримку українських малих і середніх підприємств (МСП), розвиток сільського господарства й малих фермерських господарств, а також підтримку органів державної влади України у виконанні ключових реформ та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включно з зоною вільної торгівлі.

"Ці програми також сприятимуть пом’якшенню соціально-економічного впливу пандемії COVID-19 на Україну та забезпечать подальшу підтримку сектору охорони здоров’я", - додали у представництві.

Зокрема, фінансові угоди передбачають:

  • 60 млн євро на реформування органами державної влади України таких пріоритетних галузей, як охорона здоров’я, соціальна політика, фінансовий сектор, конкуренція і транспорт.
  • 25 млн євро на розвиток сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні.
  • 20 млн євро на підтримку малих і середніх підприємств України у межах програми EU4Business. 

"Другий пакет допомоги ЄС Україні у 2020 році, який зараз готується, буде зосереджений на громадянському суспільстві, посиленні стійкості вразливих регіонів та "Європейській зеленій угоді", - зауважили у представництві.

Нагадаємо, 1 липня Кабінет міністрів схвалив проекти трьох угод, що дадуть можливість Україні отримати допомогу від Європейського Союзу обсягом 105 мільйонів євро.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Степанов назвав суму підвищення зарплат лікарям

     • 21864 переглядiв

    Коронавірус у столиці підтвердили ще в 116 людей

     • 14662 переглядiв

    Мін'юст роз'яснив, як реалізувати право на земельний пай

     • 34386 переглядiв