yes-pryzupyniaie-myta-na-amerykansku-stal-do-bereznia-2025-roku

ЄС призупиняє мита на американську сталь до березня 2025 року

 • 26758 переглядiв

Європейський Союз вирішив призупинити мита на американську сталь і алюміній до березня 2025 року у результаті угоди між Брюсселем і Вашингтоном. Це рішення спрямоване на забезпечення стабільності ринку та впевненості у бізнесі для імпортерів та експортерів ЄС, як підкреслив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, пише УНН з посиланням на Польське радіо.

Деталі

Очікується, що продовження призупинення тарифів на 15 місяців заощадить європейським експортерам сталі та алюмінію півтора мільярда євро щорічно. До березня 2025 року ЄС планує використати цей час для досягнення угоди зі США щодо повного та остаточного скасування мит на сталь та алюміній ЄС. Торгова війна між США та ЄС розпочалася у 2018 році, коли тодішній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, посилаючись на проблеми національної безпеки, ввів мита на сталь і алюміній з Європи.

Це було спрямовано, фактично, на допомогу американській сталеливарній промисловості, яка зазнала кризи, вказує видання. У відповідь ЄС ввів штрафні мита на окремі продукти, що імпортувалися зі США, такі як арахісове масло, американський бурбон та мотоцикли Harley Davidson. Хоча два роки тому Європейський Союз і Сполучені Штати досягли певної угоди і скасували деякі митні збори, торговельний спір так і залишився невирішеним.

Доповнення

Під час президентства Трампа, у межах протекціоністського кроку, було введено високі мита на сталь і алюміній, що імпортувалися з різних країн, переважно як захист від дешевого китайського імпорту, змітаючи в процесі експорт ЄС. Наступник Трампа, президент США Джо Байден, який також прагне захистити американську промисловість, залишив мита в силі, але згодився на їх призупинення для експортерів з ЄС.

Популярні

Новини по темі

ЄС призупиняє мита на американську сталь до березня 2025 року

 • 26758 переглядiв

У Київській області працює ППО - ОВА

 • 110902 переглядiв

В Еквадорі вивчатимуть досвід української "Дії"

 • 34277 переглядiв