yes-pogodiv-pershiy-v-istoriyi-zakon-pro-obmezhennya-vikidiv-metanu

ЄС погодив перший в історії закон про обмеження викидів метану

 • 36856 переглядiв

Деталі

Відзначається, що Європейський Союз затвердив документ майже через два роки після того, як Брюссель і Вашингтон започаткували Глобальну обіцянку щодо метану на COP26 у Глазго.

Ухвалена угода щодо закону про боротьбу з викидами метану з викопного палива відкриває шлях до запровадження правил для іноземних постачальників енергоносіїв блоку, таких як Сполучені Штати.
Відповідно до цього закону віднині оператори інфраструктури викопного палива повинні не лише вимірювати та повідомляти про викиди метану в середовище, а й регулярно перевіряти свої виробництва на предмет витоку потужного парникового газу.

Нове законодавство стосуватиметься й імпорту, що становить близько 80 відсотків споживання нафти та газу в ЄС. Від компаній, що імпортують нафту та газ до блоку, вимагатимуть продемонструвати, що їхній ланцюг постачання має стандарти моніторингу викидів, еквівалентні стандартам ЄС з 2027 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух метану на шахті у Казахстані: кількість жертв зросла до 32

Рада та парламент звернулися до Комісії з проханням встановити ліміти інтенсивності викидів метану для викопного палива, імпортованого до ЄС, з метою накладення штрафів на компанії, які не дотримуються нових лімітів з 2030 року, заявила провідний депутат Європарламенту Ютта Паулюс.

Зазначимо, що цей закон все ще потребує схвалення парламенту та країн ЄС. Втім, зазвичай це не більше ніж формальність.

Додатково

Метан має більш ніж у 80 разів більший потенціал зігрівання, ніж вуглекислий газ протягом двох десятиліть. Саме на метан припадає приблизно 30% відповідальності за підвищення глобальної температури.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Такого ще не було: росію виключили з виконавчої ради ЮНЕСКО

     • 45801 переглядiв

    Зеленський: росія ще здатна нести зло, маємо щодня боротися

     • 31006 переглядiв

    ЄС представив план залучення мігрантів на ринок праці

     • 37500 переглядiв

    Fussballliebe: на Євро-2024 використають нову технологію допомоги VAR

     • 41954 переглядiв