ukenru
yes-pidpysav-uhodu-na-74-miliarda-yevro-z-yehyptom-dlia-zmitsnennia-partnerstva

ЄС підписав угоду на 7,4 мільярда євро з Єгиптом для зміцнення партнерства

 • 45577 переглядiв

ЄС і Єгипет підписали угоду на суму 7,4 млрд євро для підтримки Єгипту, збільшення продажів електроенергії в Європу і співпраці з питань міграції, безпеки та боротьби з тероризмом.

ЄС і Єгипет уклали угоду на 7,4 мільярда євро для підтримки та співпраці. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

У неділю в Каїрі Європейський Союз і Єгипет підписали фінансовий пакет на 7,4 мільярда євро. Цей пакет призначений для підтримки Єгипту та сприяння збільшенню продажів електроенергії в Європу.

Під час церемонії підписання разом з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ас-Сісі Урсула фон дер Ляйєн наголосила, що угода створює підстави для стратегічного партнерства між ЄС та Єгиптом.

Відтак, пакет допомоги включає кредити на суму 5 мільярдів євро на чотири роки, інвестиції на 1,8 мільярда євро та сотні мільйонів на двосторонні проекти, включаючи міграційні питання.

Зокрема, за домовленостями, передбачається збільшення газових та інших енергетичних потоків для допомоги Європі у зменшенні залежності від російського газу.

Додамо

Підписана угода також передбачає співпрацю з Суданом у сферах безпеки, протидії тероризму та захисту кордонів, зокрема на південному напрямку.

WSJ:Єгипет почав зводити стіну на кордоні із сектором Гази16.02.24, 15:08 • [views_0]