ukenru
yermak-zustrivsia-z-poslom-indii-v-ukraini-hovoryly-pro-samit-myru

Єрмак зустрівся з послом Індії в Україні: говорили про саміт миру

 • 36803 переглядiв

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зустрівся з послом Індії в Україні та обговорив підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії, наголосивши на важливості подальшого залучення Індії до процесу встановлення справедливого миру в Україні.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч із послом Індії в Україні Харшем Кумаром Джейном. Єрмак поінформував посла про підготовку першого Глобального саміту миру у Швейцарії на рівні лідерів держав і наголосив на важливості подальшої залученості Індії до цього процесу. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

"Співрозмовники обговорили напрями подальшої взаємодії, зокрема в питанні встановлення справедливого миру в Україні", - йдеться в повідомленні.

Очільник Офісу Президента високо оцінив участь заступника радника з питань національної безпеки Прем’єр-міністра Індії Вікрама Місрі у четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав у Давосі щодо реалізації Української формули миру.

"Андрій Єрмак детально поінформував Харша Кумара Джейна про підготовку першого Глобального саміту миру у Швейцарії на рівні лідерів держав і наголосив на важливості подальшої залученості Індії до цього процесу разом з іншими партнерами України, зокрема з G7 та країнами Глобального Півдня", - інформує ОП.

Єрмак зазначив, що саміт дуже важливий для України.

"Ми стоїмо на позиції чесних, відкритих консультацій, адже налаштовані на рішення з урахуванням рекомендацій партнерів, зокрема ваших. Саміт миру дуже важливий для нас. Будемо щасливі бачити представника Індії", – сказав керівник Офісу Президента.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що перший Глобальний саміт миру, проведення якого заплановане у Швейцарії, відбудеться вже навесні.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомляв, що на Глобальний саміт миру, який повинен пройти у Швейцарії на рівні лідерів, запросять понад 160 країни.