yeba-skhvalila-utilizatsiyu-pestitsidiv-za-kordonom

ЄБА схвалила утилізацію пестицидів за кордоном

 • 11090 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Європейська бізнес асоціація схвалила рішення Кабміну утилізовувати непридатні пестициди за межами України. Про це йдеться на сайті організації, передає УНН.

Раніше українці мали законодавче право знищувати отрутохімікати за кордоном. До 2015 року підприємці транспортували пестициди у країни ЄС - Польщу, Велику Британію та Францію. Там, на відміну від України, можна безпечно утилізувати отрутохімікати.

"Але через законодавчі прогалини механізм транскордонного перевезення у межах Базельської конвенції у нас було заблоковано. Тож з 2015 року Мінприроди не видавало висновку та повідомлення на транскордонне перевезення непридатних пестицидів", - нагадали у ЄБА.

З того часу в Україні накопичилося близько 13 тис. тонн пестицидів. Три дні тому підприємці знову отримали змогу вивозити отрутохімікати за кордон. Право українців закріплене постановою КМУ №1212 "Про внесення зміни до пункту 11 Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням".

У ЄБА нагадали, що постанову КМУ №1212 було прийнято ще 21 листопада 2018 року. Проте, опубліковано документ тільки 19 лютого 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄБА схвалила утилізацію пестицидів за кордоном

     • 11090 переглядiв

    Кількість відвідувачів Зони відчуження зросла на третину

     • 8364 переглядiв

    У справі Гандзюк продовжили строк досудового слідства

     • 7010 переглядiв

    На ліси сходу і півдня України виділять майже 300 млн грн

     • 21850 переглядiв

    На ведення лісового господарства торік витратили 7 млрд грн

     • 10092 переглядiв