yakshcho-u-trampa-ye-plan-prypynennia-viiny-vin-povynen-skazaty-nam-sohodni-zelenskyi

Якщо у Трампа є план припинення війни, "він повинен сказати нам сьогодні" - Зеленський

 • 22396 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Дональд Трамп повинен виступити зі своїм планом швидкого припинення війни з росією, попередивши, що будь-яка пропозиція не повинна порушувати суверенітет країни. Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg у середу, пише УНН.

Деталі

"Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам сьогодні, - сказав Зеленський в інтерв’ю Bloomberg Television у Києві в середу. - Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність – ми хочемо бути до цього готові, ми хочемо знати".

Колишній президент США, який лідирує в опитуваннях над президентом Джо Байденом напередодні листопадових виборів, як вказує видання, "хвалився, що покладе край війні до інавгурації в січні". У теледебатах минулого тижня Трамп засудив мільярди доларів, витрачені на оборону України, заявивши, що Київ "не виграє війну".

У майже годинному інтерв’ю український лідер, як вказано, висловився про затримки поставок зброї від західних союзників і сказав, що він "потенційно готовий" зустрітися з Трампом, щоб почути пропозиції його команди.

"Вони не можуть планувати моє життя і життя наших людей і наших дітей, - сказав він. - Ми хочемо зрозуміти, чи будемо мати в листопаді потужну підтримку США, чи залишимося самі".

Зеленський, як пише видання, "відкинув ідею про те, що українські та російські сили у глухому куті на полі бою, заявивши, що військові перебувають у кращому становищі з точки зору живої сили, ніж кілька місяців тому, і новий наступ - це питання озброєння їх бригад".

І хоча він високо оцінив пакет допомоги на 61 мільярд доларів, схвалений Конгресом США цього року - після шестимісячної затримки - він, пише видання, сказав, що військове обладнання надто довго доставляється на фронт.

"Це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом ми справді довго, довго, довго чекаємо", - сказав Зеленський.

Український лідер також зазначив, що Китай може зіграти "величезну роль" у врегулюванні конфлікту, оскільки москва дуже залежить від свого ринку експорту. Він припустив, що США та Китай, якщо вони відкинуть розбіжності, можуть діяти разом, щоб припинити війну.

Сі Цзіньпін може припинити війну одним дзвінком Путіну – президент Фінляндії03.07.24, 08:10

Популярні

Новини по темі

Атака рф на Дніпро: кількість постраждалих зросла до 39

 • 102703 переглядiв