ukenru
ya-znati-yogo-ne-znayu-putin-zayaviv-scho-rosiyski-spetssluzhbi-ne-prichetni-do-zakhoplennya-litaka-zaradi-areshtu-protasevicha

Я знати його не знаю: Путін заявив, що російські спецслужби не причетні до захоплення літака заради арешту Протасевича

 • 25031 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Президент Росії Володимир Путін заявив, що не знає, хто такий колишній головний редактор опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, і знати не хоче. Також він сказав, що російські спецслужби не причетні до посадки літака Ryanair. Про це він сказав, відповідаючи на питання на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, повідомляє УНН з посиланням на видання "Ведомости".

Цитата:

"Ви нас затюкали ось цими питаннями. І мене, і канцлера. Якийсь Роман Протасевич. Я знати його не знаю і знати не хочу. Нехай він там робить, що хоче", - сказав Путін.

Деталі

Путін зазначив, що не знає, що насправді сталося з літаком Ryanair 23 травня, після екстреної посадки якого в Мінську був затриманий і потім заарештований Протасевич, який перебував на борту. Президент також виключив участь російських спецслужб в операції по посадці літака.

"Я навіть не хочу вникати в цю справу. Це нас не стосується абсолютно. І повторюю ще раз: я не хочу оцінок давати політичним процесам, які відбуваються в Білорусі. Істина завжди, зазвичай, десь там посередині знаходиться, тому краще не втручатися, краще дати можливість людям самим розібратися", - сказав Путін.

На питання про те, посадила б Росія літак, який пролітав через її повітряний простір, наприклад, з Лондона до Таїланду, якби на борту був розшукувана людина, чи ні, президент відповів: "Не скажу".

Доповнення

Протасевич і його дівчина росіянка Софія Сапега були зняті з літака Афіни-Вільнюс, коли він приземлився в Мінську. Згодом з'ясувалося, що ще троє пасажирів також зійшли з борту в білоруській столиці.

У Білорусі проти Протасевича порушено кримінальну справу про організацію масових заворушень. Софію Сапегу підозрюють в організації заворушень, які порушили громадський порядок, і розпалюванні національної ворожнечі.

Вчора затриманий в Мінську Роман Протасевич визнав свою провину.

Батько заарештованого Романа Протасевича Дмитро Протасевич упевнений, що його сина змусили визнати вину.

Українські Національні Новини

Новини Світу