ukenru
wsj-u-kndr-stvorili-schonaymenshe-12-odinits-yadernoyi-zbroyi-z-momentu-pershogo-samitu-trampa-ta-kim-chen-ina

WSJ: у КНДР створили щонайменше 12 одиниць ядерної зброї з моменту першого саміту Трампа та Кім Чен Ина

 • 10010 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Військова розвідка США вважає, що КНДР як і раніше виробляє ядерну зброю. Про це повідомляє УНН із посиланням на газету The Wall Street Journal, яке наводить інформацію з доповіді розвідувального управління Міноборони США.

Як зазначають аналітики, Північна Корея створила 12 одиниць ядерної зброї із першої зустрічі американського президента Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином, яка якраз й була присвячена процесу демілітаризації. В арсеналі Північної Кореї може знаходитись від 20 до 60 ядерних бомб, відзначається в доповіді.

При цьому WSJ зазначає, що американський президент Дональд Трамп як і раніше вірить, що Кім Чен Ин вірить своєму слову і готовий на денуклеаризацію Корейського півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість ядерної зброї у світі зменшується, але замість цього її модернізують - доповідь

Активність на ряді об'єктів в КНДР може свідчити про те, що країна продовжує виробляти ядерну зброю, відзначає WSJ. Ідеться про доставку контейнерів, використанні вантажівок і присутності великої кількості людей на територіях, де, за оцінкою розвідуправління, може створюватися ядерна зброя.

Нагадаємо, перший в історії саміт лідерів США і КНДР відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За його підсумками президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин прийняли спільну заяву. У ньому Пхеньян оголосив про принципову готовність до повної денуклеаризації, а Сполучені Штати зобов'язалися у відповідь надати КНДР гарантії безпеки.

З того часу у переговорах щодо ядерного роззброєння Північної Кореї не було відчутного прогресу. Вашингтон хоче, щоб КНДР надала чіткий звіт щодо власних ядерних і ракетних потужностей, які, згідно з потенційною угодою, мають бути оглянуті і демонтовані.

Після цього, 27-28 лютого в Ханої відбувся другий саміт США і КНДР, за підсумками якого сторонам не вдалося прийти до домовленостей. Після кількох зустрічей, в тому числі сам на сам, Трамп і Кім Чен Ин не стали підписувати спільний документ.

Напередодні 30 червня, Трамп в Twitter запропонував Кім Чен Ину провести коротку зустріч в демілітаризованій зоні: після саміту G20 в Осаці президент США прибув з візитом до Південної Кореї. Пізніше на прес-конференції з президентом Мун Чже Іном Трамп підтвердив домовленість про зустріч, зазначивши, що її мета — “просто потиснути руку і привітатися”. Таким чином Трамп став першим президентом США, що ступив на землю Північної Кореї.

Українські Національні Новини

Політика