ukenru
vykryto-koruptsiinu-skhemu-na-kharkivshchyni-za-khabari-vydavaly-prava-traktorystiv

Викрито корупційну схему: На Харківщині за хабарі видавали права трактористів

 • 55598 переглядiв

У Пісочині Харківської області правоохоронці викрили корупційну схему в навчальному центрі для аграрного сектору, де керівництво вимагало хабарі від учнів на додаток до плати за навчання за видачу посвідчень тракториста-машиніста без належної підготовки.

На Харківщині у Пісочині правоохоронці викрили корупційну схему по видачі посвідчень для трактористів. За даними слідчих керівництво центру підготовки кадрів для аграрного сектору окрім офіційної плати за навчання вимагали в учнів хабарі за "успішний" залік, та видачу документа. Про це розповів Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, передає УНН.

Стати водієм сільгосптехніки за гроші та фактично без навчання - таку схему поставили "на потік" в Пісочині Харківського району. … На фото - докладна інструкція, як взяти хабар. Такі папірці вилучили під час обшуку у керівництва та працівників навчального закладу. Там і конкретні суми траншів, і весь механізм незаконної оборудки.

- прокоментував знайдене під час обшуків Болвінов.

Деталі

Нині фігурантами по справі із продажу посвідчень трактористів проходять керівники центру підготовки кадрів для аграрного сектору.

Під підозрою директор навчального закладу - його суд вже відправив під варту. Заступник керівника, методисти, завідувач з навчальної роботи, за даними слідства, також можуть бути причетні до оборудки.

Крім того, правоохоронці перевіряють й ймовірних отримувачів посвідчень за хабарі.

За даними слідчих хабарі в цьому закладі вимагали з усіх охочих навчитися керувати сільгосптехнікою та отримати відповідне посвідчення. Один з потерпілих розповів праовоохоронцям, що окрім 1800 гривень офіційних платежів, йому назвали суму ще у 3000 гривень. Це мав бути так званий "внесок" за "успішний" залік. Він також додав, що ходити на заняття було необов'язковим, адже документ видавали за гроші, а не знання.

Болвінов також зауважив, із посиланням на свідка, що наступні категорії посвідчень коштували у центрі дорожче - від п'яти тисяч гривень.

Розслідування цієї справи триває. Правоохоронці готують нові підозри решті фігурантів.