vstup-u-yes-ukraini-treba-ukhvalyty-shche-3000-aktiv-dlia-sumisnosti-z-yevropeiskym-zakonodavstvom

Вступ у ЄС: Україні треба ухвалити ще 3000 актів для сумісності з європейським законодавством

 • 30849 переглядiв

Україна працює над наближенням до членства в ЄС, адаптуючи своє законодавство: 23 000 українських актів вже є сумісними, 1500 - імплементованими, а ще близько 3000 - мають бути ухвалені. Народний депутат Арсеній Пушкаренко зазначає, що у березні 2024 року має бути представлений звіт про прогрес, який передуватиме переговорам про вступ.

Переговори про вступ України до Євросоюзу започатковують велику роботу, метою якої є набуття членства в ЄС. Серед основних завдань – аналіз та імплементація у вітчизняне законодавство тих актів, що мають сумісність з європейським законодавством. Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко, передає УНН.

За словами політика, в умовах відсутності війни, для Литви й Латвії, переговори щодо вступу в ЄС продовжувались 4 роки; в Естонії та Польщі це процес тривав 6 років.

Тож треба чітко розуміти, що у випадку України переговори про вступ до Євросоюзу – це початок великої роботи, щоб ми набули членства в ЄС

- зазначив Арсеній Пушкаренко.

Що стосується законів, за словами нардепа, було проаналізовано близько 28000 актів українського законодавства, із них 23000 сумісні з європейським законодавством - більш як 1500 актів вже імплементовано, а ще близько 3000 потрібно ухвалити.

Також Пушкаренко нагадав, що наступний звіт про виконання Україною домовленостей і зобов’язань перед Євросоюзом буде у березні 2024 року.

До цього часу ми маємо виконати 4 обов’язкові рекомендації, а Європейська комісія підготує рамку. Якщо цей звіт про виконання буде схвалений, то Єврокомісія затвердить рамку перемовин, і ми їх розпочнемо. Після трансформації багатьох речей у нашій державі, впровадження реформ (і судової, і антикорупційної, і децентралізації тощо) ми відповідатимемо Копенгагенським критеріям і будемо прийняті до ЄС

- наголосив парламентарій.

Нагадаємо

Європейські лідери привітали Президента України Зеленського з початком переговорів про вступ до ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Politico: сьогодні очікується остаточне ухвалення 12-го пакету санкцій ЄС проти рф

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Помічник держсекретаря США прибув до Києва

     • 33424 переглядiв