vrp-zvilnyla-suddiu-tandyra-obvynuvachenoho-u-vchynenni-smertelnoi-dtp

ВРП звільнила суддю Тандира, обвинуваченого у вчиненні смертельної ДТП

 • 11825 переглядiв

Вища рада правосуддя звільнила суддю Олексія Тандира з Макарівського районного суду Київської області. Рішення ухвалено 6 серпня 2024 року за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Вища рада правосуддя вирішила звільнити суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у ВРП 6 серпня, передає УНН.

6 серпня 2024 року ВРП ухвалила рішення про звільнення судді Макарівського районного суду Київської області Тандира Олексія Віталійовича на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України

- йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.

  Довідково

Згідно з пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України підставами для звільнення судді є вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов'язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді.  

Нагадаємо

У ніч на 26 травня 2023 року суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 ККУ. Вища рада правосуддя задовольнила подання заступника генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді. Суддю Тандира відправили під варту.

20 червня Вища рада правосуддя залишила без змін рішення щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Олексія Тиндира та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

3 липня Святошинський районний суд Києва продовжив до 31 серпня термін дії запобіжного заходу Тандиру, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. 

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 56091 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 60788 переглядiв

Новини по темі

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Князєва

 • 29044 переглядiв

Уряд звільнив заступника глави МОЗ Ємця

 • 25566 переглядiв

У курській області рф поскаржилися на спроби "прориву"

 • 25834 переглядiв