vooz-zayavlyaye-scho-pandemiya-sche-ne-zakinchilasya

ВООЗ заявляє, що пандемія “ще не закінчилася”

 • 18660 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що пандемія COVID-19 є далекою від завершення. Про це заявив журналістам у вівторок голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус зі штаб-квартири агентства в Женеві, пише УНН.

Цитата:

“Ця пандемія ще далеко не закінчилася і з неймовірним зростанням кількості випадків "Омікрон" у всьому світі, ймовірно, з'являться нові варіанти, тому відстеження та оцінка залишаються критично важливими”, — заявив голова ВООЗ.

Доповнення

Голова ВООЗ застеріг від того, щоб вважати "Омікрон" з високим ступенем передачі легким варіантом, що викликає нові спалахи по світу після того, як його було вперше виявлено на півдні Африки в листопаді.

На тлі спалахів уряди вводять нові обмеження і прискорюють розгортання кампаній бустерної вакцинації.

Європа перебуває в епіцентрі нових спалахів: кількість нових випадків захворювання в Німеччині перевищила 100 тисяч, а Франція повідомила про майже пів мільйона випадків у вівторок.

Минулого тижня в Європі було зареєстровано п’ять мільйонів випадків, і ВООЗ прогнозує, що "Омікрон" може заразити половину всіх європейців до березня, заповнюючи лікарні по всьому континенту.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ВООЗ заявляє, що пандемія “ще не закінчилася”

     • 18660 переглядiв

    Меркель запропонували посаду в ООН

     • 24064 переглядiв

    У Німеччині вперше понад 100 тисяч випадків COVID-19 за добу

     • 20254 переглядiв