vooz-oholosyla-vispu-mavp-hlobalnoiu-nadzvychainoiu-sytuatsiieiu

ВООЗ оголосила віспу мавп глобальною надзвичайною ситуацією

 • 13268 переглядiв

ВООЗ оголосила віспу мавп глобальною надзвичайною ситуацією через спалах у ДР Конго та поширення на сусідні країни. З початку року зареєстровано близько 17 тисяч підозр на зараження та 517 смертей у 13 африканських країнах.

Всесвітня організація охорони здоров'я вдруге за останні два роки оголосила віспу мавп глобальною надзвичайною ситуацією після спалаху захворюваності в Демократичній Республіці Конго та поширення хвороби на сусідні країни. Про це повідомляє BBC, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що збудник віспи передається при тісному контакті з інфікованим. Зазвичай хвороба протікає в легкій формі, але в деяких випадках по тілу зараженого починають поширюватися гнійні ураження, в результаті призводячи до смерті.

Спалах визнаний "надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, що має міжнародне значення" (PHEIC) - це найвищий рівень тривоги,

- йдеться у повідомленні.

Подібні оголошення допомагають прискорити пошук ліків та забезпечити фінансування глобальних заходів у галузі охорони здоров'я, щоб максимально локалізувати інфекцію.

Останній спалах породив новий різновид патогену, який легше поширюється через будь-який фізичний контакт, у тому числі статевим шляхом.

Цілком очевидно, що для того, щоб зупинити спалах і врятувати життя людей, необхідні заходи реагування, скоординовані на міжнародному рівні,

- наголосив глава ВООЗ Тедрос Гебреїсус.

З початку року в 13 африканських країнах було зареєстровано загалом близько 17 тисяч випадків підозри на зараження віспою мавп та 517 смертей. Це у 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У Африканському союзі оголошено найвищий рівень тривоги через поширення Mpox13.08.24, 18:40

Популярні

Новини по темі

На Кіровоградщині не підтвердили новий штам COVID-19 FLiRT

 • 17001 переглядiв