ukenru
vnaslidok-vibukhu-bilya-palatsu-mistetstv-u-vinnitsi-zaginuv-viyskoviy

Внаслідок вибуху біля палацу мистецтв у Вінниці загинув військовий

 • 11108 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Внаслідок вибуху 13 квітня 2017 року близько 2 години біля палацу мистецтв "Зоря" в місті Вінниця, загинув військовослужбовець за контрактом та ще один солдат й двоє цивільних осіб отримали осколкові поранення. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону.

"Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вибуху 13 квітня 2017 року близько 2 години біля палацу мистецтв «Зоря» в місті Вінниця, внаслідок якого загинув військовослужбовець військової служби за контрактом та отримали осколкові поранення ще один солдат та двоє цивільних осіб", - йдеться у повідомленні.

Установлено, що двоє солдат поїхали в короткострокову відпустку терміном на 10 діб та прибули на центральний автовокзал із військового полігону "Широкий Лан", де проходили військові навчання. Після чого, зустрівшись з цивільною особою, вони направились до палацу мистецтв "Зоря". Там, один з солдатів дістав із сумки 2 предмета схожих на димові шашки і після цього пролунав вибух.

Потерпілих доставлено каретою швидкої медичної допомоги до відділення невідкладної хірургії лікарні швидкої медичної допомоги, а тіло загиблого солдата - до Вінницького обласного бюро судово-медичних експертиз.

Під час огляду особистих речей загиблого виявлено 2 димові гранати, пустий тубус від РПГ-26, 3 запобіжники УЗРГ, 4 патрони.

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України.

На даний час правоохоронцями Вінницької області проводяться невідкладні слідчі дії.

Загиблий 20-річний солдат обіймав посаду оператора протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки військової частини.

Як повідомляв УНН 13 квітня, двоє бійців АТО загинули внаслідок необережного поводження зі зброєю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП