ukenru
viyskovi-turechchini-otrimali-pershi-avtomati-vnutrishnogo-virobnitstva

Військові Туреччини отримали перші автомати внутрішнього виробництва

 • 18017 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. На озброєння армії Туреччини надійшла перша партія автоматичної зброї внутрішнього виробництва, в рамках програми переведення військових країни на переважне забезпечення вітчизняною зброєю та військовою технікою, передає УНН з посиланням на Анадолу.  

"Вітчизняний автомат був запущений в Туреччині в серійне виробництво на початку 2017 року, і він вже використовується у збройних силах", - заявив генеральний директор корпорації механічної і хімічної промисловості (МКЕ) Туреччини Ахмет Ташкин.

За його словами, 15 років тому частка вітчизняної продукції оборонної промисловості в арсеналі збройних сил Туреччини складала 20%, а сьогодні цей показник становить 60%.

Він додав, що довгостроковою метою є підвищення рівня забезпечення Збройних сил Туреччини продукцією вітчизняної оборонної промисловості до 80%.  

Глава МКЕ також відзначив високу ефективність зброї турецького виробництва, що застосовується під час операції "Щит Євфрату".

Нагадаємо, що Туреччина бере участь в антитерористичній операції "Щит Євфрату", яка з 24 серпня 2016 року триває на півночі Сирії.  

Як повідомляв УНН, 22 березня уряд Німеччини скорочує експорт озброєнь в Туреччину.

Раніше 14 березня прем'єр-міністр України В.Гройман запропонував Туреччині спільно випускати літаки. 

Українські Національні Новини

Новини Світу