vikrito-koruptsiyni-skhemi-v-podatkoviy-sluzhbi-ta-na-trokh-oblasnikh-mitnitsyakh-sbu

Викрито корупційні схеми в податковій службі та на трьох обласних митницях - СБУ

 • 477796 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. СБУ викрила корупційні схеми в податковій службі та на Одеській, Львівській та Житомирській митницях. Керівниці одного з підрозділів Південного управління Державної податкової служби повідомлено про підозру у вимаганні хабаря у 5 тис. доларів в місцевого підприємця. Про це УНН повідомляє з посиланням на СБУ.

Як стало відомо УНН з власних джерел мова про Світлану Віязловську - керівницю управління адміністрування підприємств агропромислового комплексу Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (держслужбовець категорії Б).

Цитата

«Служба безпеки викрила на корупції чиновницю Державної податкової служби в Одеській області, а також ліквідувала нові корупційні схеми на Одеській, Львівській та Житомирській митницях. За результатами оперативних заходів затримано 4-х посадовців митних органів, а чиновниці з податкової вже повідомлено про підозру», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що керівниця одного з підрозділів Південного управління Державної податкової служби вимагала хабар у 5 тис. доларів США в місцевого підприємця. Натомість ˗ обіцяла відновити його господарську діяльність, навіть попри ризики у звітній документації.

За матеріалами СБУ їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

«Також СБУ затримала митників, які за хабарі «допомагали» бізнесменам ввозити свої товари «за прискореною процедурою», а також «обходити» обов’язкові імпортні платежі», - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митниця, оборонна й судова системи: в НАБУ розповіли, де зросла корупція в Україні

СБУ повідомляє, що в Одесі:

  • затримано заступника начальника управління місцевого підрозділу Держмитслужби, який «занижував» для імпортерів митну вартість зарубіжної продукції широкого вжитку.

Щомісяця посадовець проводив через схему майже 100 товарних контейнерів, кожен з яких «оцінював» у 500 американських доларів.

У Львові:

  • затримано головного державного інспектора митного поста «Краківець», який вимагав гроші за нестворення бюрократичних перешкод під час митного оформлення міжнародних відправлень.

У разі відмови – погрожував додатковими перевірками та затягуванням термінів проходження митного контролю.

У Житомирі:

  • за матеріалами СБУ перед судом постануть очільниця місцевої митниці та її підлеглий – начальник відділу контролю митної вартості. Посадовці створили власне організоване злочинне угруповання і регулярно одержували хабарі від підприємців за «безперешкодне» ввезення іноземних товарів в Україну.

Також джерела в правоохоронних органах повідомили, що на Одеській митниці затримано заступника начальника управління місцевого підрозділу Держмитслужби, який «занижував» для імпортерів митну вартість зарубіжної продукції широкого вжитку Олександра Солодкова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві на Русанівці стався вибух - ЗМІ

     • 1790886 переглядiв

    Рада призначила Умєрова міністром оборони

     • 524746 переглядiв

    Кулеба зустрівся з Блінкеном у Києві

     • 504878 переглядiв