vik-ye-rushiinoiu-syloiu-zmin-rukhu-zirok-u-halaktykakh-doslidzhennia

Вік є рушійною силою змін руху зірок у галактиках – дослідження

 • 20602 переглядiв

Нове дослідження показало, що схильність зірок до хаотичного руху в галактиках значною мірою пов'язана з віком галактики, причому старіші галактики з часом демонструють більш хаотичні зоряні орбіти.

У новому дослідженні, вчені виявили, що саме є головним фактором різного порядку в русі галактичних зірок. Раніше науковці розглядали вплив навколишнього середовища або маси самої галактики. Згідно з новою версією на основі дослідження, схильність зірок до різниці у впорядкованому русі в основному зумовлена ​​віком галактики, передає УНН із посиланням на Oxford University Press.

Деталі

Галактики починають своє життя з упорядкованого обертання зірок, але в деяких з них рух зірок більш хаотичний. Досі вчені не знали, що є причиною цього - можливо, навколишнє середовище або маса самої галактики. Нове дослідження, опубліковане в MNRAS (Monthly Notices of the Royal Astronomical Society), виявило, що найважливішим фактором показує, що схильність зірок до хаотичного руху здебільшого зумовлена віком галактики - з часом все просто стає безладним.

Коли ми провели аналіз, ми виявили, що вік, незалежно від того, як ми його розділяємо, все ще є найважливішим параметром

- повідомляє професор Скотт Крум, дослідник ASTRO 3D з Сіднейського університету.

"Якщо ви знайдете молоду галактику, вона буде обертатися, незалежно від того, в якому середовищі вона знаходиться, а якщо ви знайдете стару галактику, вона матиме більше випадкових орбіт, чи то в щільному середовищі, чи у вакуумі" - ідетья у науковому матеріалі.

Довідково

До дослідницької групи увійшли вчені з Університету Маккуорі, Технологічного університету Свінберна, Університету Західної Австралії, Австралійського національного університету, Університету Нового Південного Уельсу, Кембриджського університету, Університету Квінсленда та Університету Йонсей Республіки Корея.

Нагадаємо

Космічний телескоп NASA Hubble зробив зображення галактики скупчення ESO 185-IG013 в ультрафіолетовому, видимому та інфрачервоному діапазонах.

Космічний телескоп Джеймса Вебба показав детальні зображення, такі як кільцева туманність і Примарна галактика, а також виявив найвіддаленішу з відомих чорну діру.

Ігор Тележніков

Технології

Популярні

Новини по темі