vidsohodni-vid-splaty-myta-ta-pdv-zvilniaiutsia-tovary-enerhetyky-ta-mekhanizovanoho-rozminuvannia

Відсьогодні від сплати мита та ПДВ звільняються товари енергетики та механізованого розмінування

 • 26519 переглядiв

З 27 липня в Україні скасовано мито та ПДВ на імпорт енергетичного обладнання та засобів розмінування. Це стосується електрогенераторів, сонячних панелей, акумуляторів та обладнання для протидії дронам.

Сьогодні, 27 липня, набрали чинності закони, які передбачають скасування податку та мита на ввезення товарів, необхідних у виробництві, чи ремонті машин механізованого розмінування, а також для обладнання для енергетики. Про це повідомляє Державна митна служба, передає УНН.

Деталі

З 00:00 год. 27 липня, набирають чинності Закони України № 3853-IX та №3854-IX від 16.07.2024, які передбачають застосування звільнення від сплати митних платежів при ввезенні окремих видів товарів

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що від сплати мита та ПДВ звільняються товари:

  • електрогенераторного обладнання;
  • обладнання для вітро- та сонячної генерації;
  • акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності).

Також від сплати митних платежів при імпорті звільняється обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та/або ремонту машин механізованого розмінування.

Окрім того, звільнено від оподаткування тактичні навушники спеціального військового призначення.

"Пільги поширюються на таке важливе оборонне обладнання, як засоби радіоелектронної боротьби. Без сплати митних платежів будуть імпортуватися в Україну для потреб оборони не лише антидронові рушниці, але й інші радіоелектронні засоби виявлення та протидії безпілотним літальним апаратам. Окремо звертаємо увагу на тому, що прийнятими законодавчими змінами під пільгове ввезення в Україну підпадають такі важливі для населення товари як: електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції на їх основі, а також сонячні панелі для ремонту та/або заміни від пошкоджень і розширення потужності діючих сонячних електростанцій", - зазначають в митниці.

Нагадаємо

16 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №11258 та №11259, з правками, що передбачають звільнення від мита та ПДВ на імпорт обладнання для енергетики.

Вчора, 26 липня, Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти, які передбачають скасування податку та мита на ввезення товарів, необхідних у виробництві, чи ремонті машин механізованого розмінування, а також для обладнання для енергетики.

Популярні

Новини по темі

Уночі над Дніпропетровщиною збили два ворожі дрони

 • 25691 переглядiв

На Херсонщині під ворожий удар потрапив водій "швидкої"

 • 23111 переглядiв