vidsogodni-zaprovadzhuyetsya-referentne-tsinoutvorennya-na-liki

Відсьогодні запроваджується референтне ціноутворення на ліки

 • 22810 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Сьогодні, 1 січня, вступає у силу референтне ціноутворення на лікарські препарати трьох категорій, передає УНН.

Відсьогодні запроваджується референтне ціноутворення на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, яке має забезпечити зниження цін на ліки по цих трьох категоріях.

У МОЗ повідомляли, що референтне ціноутворення передбачає виписування рецептів на лікарські засоби, що підлягають відшкодування за міжнародними непатентованими назвами, внесення зміни до Національного переліку основних лікарських

Запровадження референтного ціноутворення, прогнозували у МОЗ, дасть здешевлення цін на лікарські засоби, які закуповуються за бюджет щонайменше на 20%.

До того ж, передбачається запровадження з 1 квітня 2017 року реімбурсації вартості ліків.

«Основним пріоритетом запровадження реімбурсації в 2017 році стане лікування хвороб, що першочергово впливають на основні показники здоров’я населення (серцево-судинні хвороби, цукровий діабет 2 типу, бронхіальна астма) та ефективно лікуються на амбулаторному етапі. Відшкодування вартості ліків визначатиметься Національним переліком основних лікарських засобів у 2017 році, який складається з 22 міжнародних непатентованих назв», - зазначали у прес-службі МОЗ.

Варто зазначичи, що Прем’єр-міністр Володимир Гройсман неодноразово наголошував, що уряд та Держлікслужба вживатимуть дорстних заходів, якщо представники фармацевтичного бізнесу не знижуватимуть ціни після запровадження референтного ціноутворення.

Він також доручив віце-прем'єр-міністру П.Розенку та в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун забезпечити моніторинг та контроль за цінами на лікарські засоби.

 

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Трьох українських військових поранено за добу в зоні АТО

     • 9325 переглядiв

    Л.Суарес став найкращим бомбардиром 2016 року - IFFHS

     • 9104 переглядiв

    "Укрзалізниця" зекономила 40 млн грн на дизпаливі

     • 8891 переглядiв