vidkliuchennia-svitla-ne-prohnozuiutsia-spozhyvannia-stabilne-ukrenerho

Відключення світла не прогнозуються, споживання стабільне - Укренерго

 • 37227 переглядiв

Рівень споживання електроенергії в Україні стабілізувався. Через бойові дії та технічні причини знеструмлено 495 населених пунктів, але масових відключень не очікується.

Споживання електроенергії стабілізувалось на одному рівні. Відключення не прогнозуються. Через бойові дії та з інших причин знеструмлені 495 населених пунктів. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Споживання

"Сьогодні, 7 серпня, станом на 9:30, рівень споживання такий же, як учора, 6 серпня. Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується", - ідеться у повідомленні.

Вчора, 6 серпня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 15:00. Він був на 1,3% вищим, ніж максимальний рівень споживання попередньої доби. 

Українців закликали, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на денні години: з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Експорт

Не відбувається і не передбачається.

Наслідки атак рф на енергетику

За даними Укренерго, вночі, під час повітряної тривоги, дією захисту відключалась магістральна повітряна лінія у південному регіоні. Знеструмлення споживачів не було. Лінія повернута в роботу дією автоматики.  

У той же час в центральному регіоні дією захисту відключалась повітряна лінія обленерго. Знеструмлювались споживачі в окремих районах Полтавської області. Через 40 хвилин енергоживлення всіх споживачів було відновлене, повідомили в Укренерго.

За даними Міненерго:

  • Чернігівська область: внаслідок ворожих обстрілів знеструмлювались побутові споживачі. Загалом без електропостачання залишився 1391 абонент.
  • Миколаївська область: через атаку БПЛА відключалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.
  • Полтавська область: внаслідок атаки БПЛА знеструмлювалось декілька підстанцій, побутові споживачі та лікарні. Живлення для всіх споживачів відновлено.

Знеструмлення споживачів

За даними Укренерго, ерез бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 495 населених пунктів. Через бойові дії: є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Сумській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Чернігівській і Дніпропетровській областях.

Міненерго вказало, що у південному регіоні за минулу добу двічі короткостроково відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Через технологічні порушення знеструмлювались побутові та промислові споживачі. Також знеструмлювалась одна з підстанцій та приєднані до неї побутові споживачі. Живлення відновлено.

Надзвичайні ситуації

За даними Міненерго, у Запорізькій області під час ремонтних робіт 49-річний армувальник зазнав смертельного ураження струмом, коли наблизився на небезпечну відстань до електричного обладнання.

Популярні

Новини по темі