vidkliuchen-svitla-ne-planuiut-na-dnipropetrovshchyni-na-pidstantsii-vyiavyly-pidpal-minenerho

Відключень світла не планують, на Дніпропетровщині на підстанції виявили підпал - Міненерго

 • 17024 переглядiв

Міненерго повідомляє про стабільну ситуацію в енергосистемі України. Через бойові дії та технічні порушення 482 населених пункти залишаються без електропостачання, енергетики відновили живлення для 14 728 споживачів.

В Україні сьогодні відключень електроенергії не заплановано. У Дніпропетровській області були знеструмлення через підпал, виявлений персоналом на підстанції. На ранок залишаються без електропостачання 482 населених пункти. Про це повідомили у Міненерго у вівторок, пише УНН.

Генерація і споживання

Сьогодні планові відключення електроенергії не проводитимуться. Ситуацію в енергосистемі стабілізовано.

Для підтримки стабільної роботи енергосистеми важливо раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години - з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Наслідки обстрілів

Херсонська область: внаслідок артобстрілу знеструмлювались кілька підстанцій, а також побутові споживачі Херсонської та Миколаївської областей. Живлення частково відновлено. 

Донецька область: через бойові дії відключалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.

Дніпропетровська область: персоналом підстанції виявлено підпал сторонніми особами енергетичного обладнання, при цьому знеструмлювалися побутові споживачі. Пожежу ліквідовано.

Стан мереж

Західний регіон: знеструмлювались високовольтні підстанції та побутові споживачі. Живлення для всіх споживачів відновлено. Крім того, через пожежу на підстанції вимикалась високовольтна повітряна лінія.

Північний регіон: через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та приєднані до них побутові споживачі. Живлення відновлено для всіх споживачів.

Південний регіон: короткостроково відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України з Молдовою. Через технологічні порушення знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. Живлення відновлено. 

Надзвичайні ситуації

Херсонська область: під час виконання робіт 51-річний електромонтер з ремонту повітряних ліній через зсув опори отримав травму ніг. Працівника доставлено до лікарні.

Донецька область: на одній із шахт сталася зупинка роботи вентиляційної системи. На момент інциденту в шахті перебувало 27 працівників. Вентиляційне обладнання було оперативно запущено в роботу. 

Знеструмлення споживачів

Минулої доби енергетики відновили живлення для 14 728 споживачів, яких було знеструмлено внаслідок бойових дій.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 482 населених пункти.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.75 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Експорт

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 35547 переглядiв