ukenru
veteran-student-ta-kondyter-startuvav-novyi-sezon-konkursu-biznes-idei-roby-svoie

Ветеран, студент та кондитер: стартував новий сезон конкурсу бізнес-ідей “Роби своє”

 • 24350 переглядiв

Благодійний фонд "МХП-Громада" розпочав новий грантовий сезон конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" з бюджетом 10 млн грн, метою якого є підтримка до 80 підприємців у 13 регіонах України, з фокусом на ветеранів, військовослужбовців та членів їхніх сімей.

12 березня стартував новий грантовий сезон конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" від Благодійного фонду "МХП – Громаді". Бюджет грантів цього року - 10 млн грн. Організатори планують підтримати до 80 підприємців у 13 областях України, передає УНН.

Деталі

Участь у конкурсі можуть взяти ветерани, військові та їхні родини, а також підприємці, постраждалі під час повномасштабного вторгнення, та мешканці громади, які тільки планують створити новий бізнес.

"За останні 2 роки ми підтримали понад 150 мікробізнесів на загальну суму 18 млн грн. Сьогодні у нас новий етап, новий сезон конкурсу "Роби своє", в межах якого ми плануємо підтримати ще понад 70 ідей.

Особливу увагу, особливе значення ми хочемо приділити в цьому році бізнес-ідеям, бізнесам ветеранів та їх родин. Це - наше свідоме рішення підтримати тих, хто віддав своє здоров’я за боротьбу України", - коментує директорка благодійного фонду "МХП-Громаді" Тетяна Волочай.

Про ключові вимоги до проєктів розповів керівник відділу національних проєктів "МХП - Громаді" Володимир Панченко.

"Перше - це географічне розташування. Ми підтримуємо конкретно 13 областей, і підприємці мають бути саме з цих областей для того, щоб в подальшому податки йшли в ці області.

Наступна вимога - це заповнена відповідно до вимог аплікаційна форма. У нас є пріоритетні напрямки, такі як підтримка ветеранів та їх родин, й додатково – аби даний бізнес-проєкт був корисним для громади. Тобто, щоб підприємець написав, для чого це важливо, що він може покращити, для чого це взагалі потрібно суспільству", - розповів він.

Переможці конкурсу "Роби своє" мають можливість скористатися комплексним пакетом підтримки. Окрім гранту у розмірі 100 000 гривень, вони отримують доступ до навчальної програми, яка включає курси від провідних фахівців з маркетингу, бізнес-планування, бухгалтерського обліку та інших ключових аспектів для розвитку бізнесу. Благодійний фонд "МХП-Громада" бере на себе відповідальність за сплату податків з гранту.

За попередніми розрахунками, учасники, які перемогли у 2023 році, разом сплатили понад 3 мільйони гривень податків до своїх громад. Це свідчить про те, що конкурс "Роби своє" не лише сприяє розвитку малого та середнього бізнесів, але й значно впливає на розвиток місцевих громад.

Заявки на участь у конкурсі приймають до 9 квітня.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.