ukenru
vereschuk-vistupila-za-vidnovlennya-viyskovoyi-yustitsiyi-v-ukrayini

Верещук виступила за відновлення військової юстиції в Україні

 • 17317 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Народний депутат України від фракції “Слуга народу”, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук виступила за відновлення в Україні системи військової юстиції, повідомляє УНН з посиланням на FB політика.

На прикладі справи генерал-майора Віктора Назарова, засудженого за аварію літака над луганським аеропортом і загибель 49 військовослужбовців – Верещук зауважила, що оцінювати таких бойових командирів мають фахові слідчі, прокурори та судді.

"Справа Назарова вказує на доцільність відновлення системи військової юстиції. Рішення та вчинки наших військових, особливо під час бойових дій, мають оцінювати люди, які розуміються у військовій справі: слідчі, прокурори та судді з відповідною підготовкою та досвідом", - зазначила вона.

Довідка УНН: військові суди в Україні функціонували до 2010 року. У 2012 році було ліквідовано військову прокуратуру, проте згодом відновлено. У 2019 році тодішній Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що не вбачає доцільності в існуванні військової прокуратури і реформував її.

Нагадаємо, Дніпровський апеляційний суд залишив у силі обвинувальний вирок генерал-майору Віктору Назарову, яким його засуджено до 7 років ув'язнення через катастрофу Іл-76.

Українські Національні Новини

Політика