vbyvstvo-9-richnoi-ukrainskoi-divchynky-u-nimechchyni-chekhiia-peredala-pidozriuvanoho-nimetskym-pravookhorontsiam

Вбивство 9-річної української дівчинки у Німеччині: Чехія передала підозрюваного німецьким правоохоронцям

 • 17669 переглядiв

36-річний громадянин Молдови, підозрюваний у вбивстві 9-річної української дівчинки Валерії в Німеччині, був переданий чеськими правоохоронцями німецькій владі і наразі перебуває під вартою у виправній колонії в Саксонії.

Чеські правоохоронці передали німецьким колегам36-річного громадянина Молдови, якого підозрюють у вбивстві 9-річної українки Валерії в Німеччині. Про це повідомила поліція Саксонії, передає УНН.

Деталі 

Обвинувачений, який 10 липня постав перед слідчим суддею окружного суду міста Хемніц, не коментував звинувачення. Суддя залишив у силі виданий ордер на арешт.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою в саксонській виправній колонії.

Контекст 

У середу, 12 червня, правоохоронці підтвердили, що тіло, знайдене 11 червня у лісі недалеко від німецького Дебельна, належить зниклій дев'ятирічній дівчинці із України. 

Востаннє дівчинку бачили 3 червня дорогою до школи в Дебельні. Але вона так і не доїхала до місця. Протягом восьми днів сто поліцейських і десятки добровольців шукали дівчинку. Валерія, уродженка України, жила в Німеччині з матір'ю з 2022 року. 

Згодом, 14 червня, у Празі було затримано особу, підозрювану у вбивстві 9-річної українки Валерії, яке сталося в Німеччині. Ним виявився 36-річний громадянин Молдови, який був партнером матері померлої дівчинки. 

Розслідування вбивства 9-річної української дівчинки у Німеччині: один із підозрюваних надав алібі13.06.24, 17:00

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі