vaks-prodovzhyv-oboviazky-kniazievu-do-9-lystopada

ВАКС продовжив обов'язки Князєву до 9 листопада

 • 11184 переглядiв

Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обов'язків ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву до 9 листопада. Князєв обвинувачується в отриманні хабаря в особливо великому розмірі за ухвалення рішення на користь бізнесмена.

Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обов'язків до 9 листопада ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву, якого обвинувачують в отриманні хабаря в особливо великому розмірі, передає УНН.

"Задовольнити клопотання прокурора про продовження строку дії обов'язків покладених на обвинуваченого Князєва. Продовжити обвинуваченому Князєву покладені на нього обов'язки", - сказав суддя.

Серед обовʼязків:

⦁ прибувати за першим викликом;

⦁ не відлучатися без дозволу прокурора або суду за межі території України;

⦁ повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи;

⦁ обмеження на спілкування зі свідками;

⦁ здати на зберігання документи, які дозволяють виїзд за кордон;

Термін дії обов'язків до 9 листопада.

Доповнення

Ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв фігурант справи про хабар. За даними НАБУ, кошти надавались власником групи "Фінанси і кредит" за ухвалення рішення на його користь.

Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен, як вказали в НАБУ, вступив у змову з адвокатом, який мав зв’язки з тодішнім головою Верховного Суду.

Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – голові та суддям Верховного Суду, решта – як "оплата" посередницьких послуг), повідомили у НАБУ.

15 травня 2023 року під час отримання другого траншу у сумі 450 тис. дол. тодішнього голову Верховного Суду й адвоката було викрито "на гарячому". Наступного дня їм повідомили про підозру. Наразі справу передали до суду.

В січні 2024 року за колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва внесли заставу після того, як вчора суд зменшив її розмір.

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС продовжив обов'язки Князєву до 9 листопада

     • 11184 переглядiв

    Палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині: затримано агента рф

     • 19025 переглядiв

    У Сумах на тлі повітряної тривоги чули вибух

     • 15951 переглядiв

    Литва розробить план масової евакуації до початку жовтня

     • 10009 переглядiв