v-yevroparlamenti-zbyraiut-pidpysy-iz-zaklykom-pryzupynyty-uchast-uhorshchyny-v-shenheni-politico

В Європарламенті збирають підписи із закликом призупинити участь Угорщини в Шенгені - Politico

 • 12128 переглядiв

70 депутатів Європарламенту підписали лист із закликом призупинити участь Угорщини в Шенгенській зоні через пом'якшення візових правил для росіян та білорусів. Вони вимагають розслідування та можливого виключення Угорщини з Шенгенської зони.

Станом на вечір неділі, 4 серпня, 70 депутатів Європарламенту підписали лист з закликом до Єврокомісії призупинити участь Угорщини у Шенгенській зоні через пом'якшення візових правил для громадян рф та білорусі. Про це пише Politico, передає УНН.

Деталі

Як пише Politico, в Європарламенті зростає невдоволення проти рішення Угорщини послабити візові обмеження для росіян і білорусів. Група законодавців у Європейському парламенті виступає за те, щоб виконавча влада ЄС вжила заходів проти Будапешта, включно з можливим виключенням Угорщини з Шенгенської зони вільних подорожей.

"Ми закликаємо Європейську комісію вжити термінових заходів щодо розслідування рішення Угорщини, оскільки воно може являти собою лазівку і потенційно поставити під загрозу загальне функціонування Шенгенської зони та її роль як безпечного простору для громадян", - ідеться в листі, ініційованому чеською законодавицею Данушею Нерудовою та литовським депутатом Пятрасом Ауштрєвічусом.

За даними видання, станом на вечір неділі лист зібрав близько 70 підписів, зокрема колишніх прем'єр-міністрів Бельгії та Ірландії.

"Якщо угорський уряд відмовиться змінити свою політику, Комісія і всі представники ЄС повинні поставити під сумнів угорську присутність у Шенгенській зоні, запровадивши нові заходи щодо захисту європейських громадян, включно з, за необхідності, новими заходами контролю на угорських кордонах", - йдеться далі в листі.

У ньому також ідеться про те, що інші країни ЄС можуть не визнавати угорські візи та запровадити контроль на кордоні країни.

Доповнення

Європейський Союз у четвер, 1 серпня, виступив з вимогою до Угорщини відреагувати на побоювання, що рішення Будапешта пом'якшити візові правила для громадян росії та білорусі підвищує ризик шпигунства в блоці.

Популярні

Новини по темі

У Молдові після укусу оси помер депутат

 • 11937 переглядiв