ukenru
v-uryadi-vzyalisya-za-podolannya-naslidkiv-zmini-klimatu-shmigal-nazvav-prioriteti

В уряді взялися за подолання наслідків зміни клімату: Шмигаль назвав пріоритети

 • 12966 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля розпочалося перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату. Серед пріоритетів розвиток енергоефективності, трансформація вугільних регіонів та правильне управління відходами. Про це на засіданні повідомив Шмигаль, передає кореспондент УНН.

“Мета нашої сьогоднішньої першої зустрічі це запуск роботи нашої міжвідомчої групи шляхом представлення пріоритетів у головних сферах "Європейського зеленого курсу“. Це планування майбутньої роботи відповідно до визначених пріоритетів”, — сказав Шмигаль.

Він назвав основні пріоритетні напрямки на порядку денному парламенту і уряду:

  • Енергоефективність, енергозбереження;
  • Справедлива трансформація вугільних регіонів;
  • Скорочення викидів;
  • Правильне управління відходами, початок запровадження циркулярної економіки (безвідходна);
  • Заліснення.

Додамо, через місяць уряд буде вести перемовини з Європейською комісією в межах Ради асоціації з ЄС щодо “Європейського зеленого курсу”.

Нагадаємо, як заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, найкращим механізмом долучення України до формування політики в межах "Європейського зеленого курсу” буде так зване "раннє залучення" на етапі розробки актів ЄС.

Довідка. "Європейський зелений курс" є дорожньою картою заходів, які перетворять Євросоюз на ефективну, стійку та конкурентоспроможну економіку, визначать засоби перетворення Європи на перший у світі кліматично нейтральний континент до 2050 року, стимулюючи розвиток економіки, покращення здоров’я та якості життя людей, а також трансформують кліматичні та екологічні виклики на можливості у всіх сферах та політиках ЄС, гарантуючи справедливий та інклюзивний характер зеленого переходу.

24 січня 2020 року уряд України створив міжвідомчу групу, що координуватиме подолання наслідків зміни клімату в межах Європейського зеленого курсу. Групу очолив віце-прем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Листом Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля від 13 серпня 2020 року на адресу Першого віце-президента ЄК Ф.Тіммерманса було передано позиційний документ щодо участі України у Європейському зеленому курсі.

У документі, серед іншого, уряд України пропонує встановити структурований і регулярний діалог з ЄС щодо модальностей раннього залучення української сторони до розробки та реалізації політик у рамках Європейського зеленого курсу, розробити спільну Дорожню карту участі України у ЄЗК, а також відзначає перспективні напрямки співробітництва у рамках ЄЗК.

Українські Національні Новини

Економіка