v-ukrayinu-priyshov-grip

В Україну прийшов грип

 • 20429 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Перший підтверджений випадок захворювання на грип було зафіксовано на минулому тижні. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає УНН.

“У період з 12 по 18 листопада вперше з початку сезону було зафіксовано циркуляцію вірусів грипу. Поки захворюваність на грип та ГРВІ зберігається на неепідемічному рівні — на 17,5 % менше епідемічного порогу по Україні”, — йдеться у зведенні МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили популярний препарат від грипу

Протягом тижня на грип та ГРВІ захворіли 164 826 людей, із них 68% — діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 9,7 % та 8,0 % відповідно.

Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Було досліджено 64 зразки матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в одному випадку визначено РНК вірусу грипу типу А не субтипований.

Крім того, в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ, відзначається спорадичне географічне поширення грипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розповіли, як захистити від грипу дітей

З початку епідемічного сезону проти грипу було вакциновано 84 079 людей.

За прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому епідсезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть три штами грипу: мічиганський, сінгапурський і колорадський. У Мінохорони здоров'я радять проводити вакцинацію для формування імунітету. 

Раніше лікарі дали поради, як зберегти здоров'я взимку дорослим і дітям. Мова йде передусім про раціон харчування та засоби захисту від холоду.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    В Україну прийшов грип

     • 20429 переглядiв

    Експерт розповів, як змінився попит на ринку нерухомості

     • 10926 переглядiв

    Бюджет-2019: нардепи готуються до прийняття

     • 13716 переглядiв

    Марчук представлятиме Україну у ТКГ на громадських засадах

     • 11474 переглядiв

    ДБР розпочне перші провадження 27 листопада

     • 12026 переглядiв

    У Мінську зібралася контактна група щодо Донбасу

     • 12062 переглядiв