ukenru
v-ukrayinu-nezabarom-priyide-delegatsiya-venetsiyka-golovna-meta-obgovorennya-reformi-ksu

В Україну незабаром приїде делегація “Венеційка”: головна мета – обговорення реформи КСУ

 • 1282225 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. В Україну з офіційним візитом незабаром приїде делегація Венеційської комісії, повідомила під час спілкування з журналістами віце-прем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає кореспондент УНН.

Деталі

Головною метою візиту буде обговорення реформи Конституційного Суду. Після цього “Венеційка” надасть висновки щодо вже наявного законопроєкту.

Цитата

"Цього тижня відбудеться візит до України президентки та експертів Венеційської комісії. Вони особисто приїдуть до Києва для підготовки висновку щодо законопроєкту про відбір суддів Конституційного Суду", – повідомила Стефанішина.

Члени делегації матимуть зустріч із Президентом Володимиром Зеленським, представниками Уряду та Парламенту.

"Після того, як вони поїдуть – ми очікуємо остаточного висновку щодо відповідно законопроєкту, і з його урахуванням, ми хочемо ухвалити цей проект до кінця травня, щоб якнайшвидше запустити відбір суддів Конституційного Суду. Ми передбачаємо, що відбір буде здійснюватися за принципом етичної ради з переважним голосом міжнародних експертів. Цей підхід підтриманий Венеційкою та Єврокомісією", – додала Стефанишина.

Доповнення

У квітні українська сторона запросила доповідачів та експертів Венеційської Комісії прибути в Україну та зустрітись із зацікавленими сторонами задля кращого розуміння стану ситуації із забезпеченням прав національних меншин та корінних народів.

Українські Національні Новини

Політика