v-ukrayini-zminyuyut-pravila-dorozhnogo-rukhu-scho-treba-znati

В Україні змінюють Правила дорожнього руху: що треба знати

 • 5929022 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Уряд схвалив зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, йдеться про перевезення у транспортних засобах дітей, а також увімкнення фар за межами населеного пункту, передає УНН.

Деталі

За даними Мельничука, зміни до ПДР передбачають обовʼязок вмикати під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

Крім того, закріплено заборону перевозити дітей, зріст яких менше 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків.

Також, уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні змінюють Правила дорожнього руху: що треба знати

     • 5929022 переглядiв

    У Херсоні лунають вибухи: окупанти обстрілюють місто

     • 205140 переглядiв

    У Криворізькому районі працює ППО

     • 222107 переглядiв

    У Чернівецькій області поліцейський збив пішохода на смерть

     • 253743 переглядiв