ukenru
v-ukrayini-planuyut-vvesti-kriminalnu-vidpovidalnist-za-nezakonniy-eksport-protiepidemichnikh-tovariv

В Україні планують ввести кримінальну відповідальність за незаконний експорт протиепідемічних товарів

 • 16005 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Кабінет міністрів України вносить до Ради законопроект, який вводить кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів протиепідемічного призначення. Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Уряд вносить до ВР законопроект, який вводить кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів протиепідемічного призначення. Сподіваюсь, парламент підтримує нашу пропозицію", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що уряд робить все, щоб карантин та міри проти поширення коронавірусу "менше били по гаманцях українців".

Таким чином, за вивезення протиепідемічних товарів у значному розмірі — максимальна санкція статті передбачатиме до 3 років позбавлення волі. За такі ж дії, вчинені повторно, групою осіб або у великому розмірі — від 3 до 6 років позбавлення волі.

Як раніше повідомлялося в УНН, сьогодні, 25 березня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбудеться засідання Кабміну. Урядовці розглянуть питання, пов’язані з карантином та поширенням коронавірусу в Україні, трансплантологією та грошовою допомогою членам сімей осіб, які загинули (померли) під час участі в антитерористичній операції.

Українські Національні Новини

Суспільство