ukenru
v-ukrayini-likviduvali-kanal-kontrabandi-geroyinu-z-rf

В Україні ліквідували канал контрабанди героїну з РФ

 • 11993 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Правоохоронці викрили та ліквідували діяльність злочинної групи, яка організувала канал контрабанди героїну з РФ в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДПСУ.

В результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів та оперативно-слідчих дій затримано трьох основних членів групи - громадян України.

"Співробітниками оперативно-розшукового підрозділу Південного регіонального управління спільно зі слідчим підрозділом СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області викрито та ліквідовано діяльність злочинної групи, яка організувала канал контрабанди героїну з Російської Федерації в Україну та реалізацію наркотиків в Одесі", - йдеться в повідомленні.

У результаті комплексу оперативно-розшукових заходів та оперативно-слідчих дій затримано трьох основних членів групи - громадян України.

Так, 12 травня на кордоні з РФ, у пункті пропуску "Піски" в Харківській області, затримали кур’єра, який з приховуванням від прикордонно-митного контролю перемістив близько 600 грамів героїну з РФ в Україну.

Потім, 15 травня, в Одесі було затримано замовника, який, за даними ДПСУ, є головним організатором контрабанди та реалізації наркотиків, а також реалізатора-розповсюджувача наркотичних засобів.

"Затримання відбулось під час отримання ними чергової поставки від кур’єра через поштову пересилку. При затриманні злочинці були озброєні вогнепальною та холодною зброєю. Під час обшуків у них та їх помешканнях виявлено розфасовані на дози наркотичні засоби – героїн і метадон, а також 3 одиниці вогнепальної зброї", - зазначили у прикордонній службі.

Зараз триває досудове слідство. Також вирішується питання про обрання усім затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на Київщині оперативники Нацполіції затримали іноземця зі 100 кг контрабандного героїну. Вартість вилученого за цінами "чорного" ринку становить 220 мільйонів гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП