v-ukraini-areshtuvaly-maino-dovirenoi-osoby-yanukovycha-na-ponad-1-miliard-hryven

В Україні арештували майно довіреної особи Януковича на понад мільярд гривень

 • 10797 переглядiв

СБУ арештувала активи колишнього депутата на суму понад 1 млрд грн за підозрою у фінансуванні 'ДНР'. Екснардеп організував виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань через підконтрольну фармкомпанію в окупованій Горлівці.

За матеріалами Служби безпеки та Національної поліції арештовано майно колишнього народного депутата, який підозрюється у фінансуванні окупаційних угруповань рф. Про це пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі 

Загалом арештовано активи на понад 1 млрд грн. Йдеться про банківські рахунки та 4 квартири у Києві, будинок та землю поблизу столиці, а також 7 авто преміумкласу, серед яких Maybach.

Фігурант був довіреною особою президента-втікача Віктора Януковича та входив до забороненої Партії регіонів. За матеріалами справи, ще до початку повномасштабної війни екснардеп виїхав за кордон та організував оптове виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань терористичної організації "днр"

- резюмували в СБУ. 

Йдеться насамперед про знеболювальні засоби для аптечок росіян та військових шпиталів самопроголошених республік. Для виробництва медикаментів екснардеп задіяв підконтрольну йому фармкомпанію у тимчасово захопленій Горлівці на Донеччині.

Правоохоронці з'ясували, що після відкриття рахунків у "республіканському банку днр" підприємство фігуранта щорічно сплачувало до бюджету терористичної організації "днр" податки, які згодом йшли на фінансування незаконних збройних формувань.

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили фігурантам кримінального провадження про підозру за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму, вчинені організованою групою осіб).

- підсумовують у Службі безпеки.

Також щодо екснардепа та інших фігурантів триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо

АРМА передало в державне управління рухоме арештоване майно паркового комплексу "Межигір’я", що належав експрезиденту-втікачу віктору януковичу.

Популярні

Новини по темі

У Львові маршрутка знесла електроопору: є потерпілі

 • 8761 переглядiв