ukenru
v-rosiyi-pochali-blokuvannya-telegram

В Росії почали блокування Telegram

 • 13390 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Роскомнагляд передав російським провайдерам адреси Telegram для блокування. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Роскомнагляду.

"У Роскомнагляд надійшло рішення Таганського районного суду про обмеження доступу на території Росії до інтернет-ресурсів організатора поширення інформації в мережі Інтернет Telegram Messenger Limited Liability Partnership. У зв'язку з цим інформація про дані інтернет-ресурсу в понеділок, 16 квітня, спрямована операторам зв'язку з метою обмеження доступу ", - сказанно в повідомленні Роскомнагляду.

Як повідомляв УНН, Таганський суд в п'ятницю задовольнив заяву Роскомнагляду про блокування доступу до месенджер на території Росії. Окремим пунктом зазначалося, що рішення підлягає негайному виконанню. Разом з тим суд постановив, що обмеження може бути знято в разі, якщо Telegram надасть ФСБ ключі для дешифрування повідомлень користувачів. Але представники Telegram неодноразово заявляли про об'єктивну неможливість виконати такі вимоги.

Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що "конфіденційність не продається, а права людини не повинні бути поставлені під загрозу через страх або жадібність".

Поки ж багатотисячна аудиторія соціальної мережі шукає шляхи обходу блокувань, встановлюючи VPN або спеціальні настройки проксі. Дуров повідомив, що в Telegram будуть використовуватися вбудовані методи обходу блокувань і звичайним користувачам особливих маніпуляцій, для того щоб залишатися в месенджері, не буде потрібно.

Дуров порадив не видаляти і не встановлювати заново Telegram при виникненні проблем із з'єднанням і завантажувати оновлення для додатка.

Українські Національні Новини

Новини Світу