v-rosii-verkhovnyi-sud-oholosyv-rukh-lhbt-ekstremistskoiu-orhanizatsiieiu

В росії верховний суд оголосив "рух ЛГБТ" екстремістською організацією

 • 23001 переглядiв

Верховний суд росії визнав "міжнародний громадський рух ЛГБТ" екстремістською групою, що призвело до заборони в країні. Це випливає з інших останніх законів, спрямованих проти ЛГБТК+, прийнятих Росією.

30 листопада верховний суд рф оголосив  екстремістською організацією і заборонив у росії "міжнародний громадський рух ЛГБТ", повідомляє BBC, пише УНН.

Деталі

російський верховний суд визнав "рух ЛГБТ" екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території росії.

У п'ятницю, 18 листопада, міністерство юстиції росії звернулося до верховного суду з позовом, а по суті - з вимогою визнати "міжнародний рух ЛГБТ" екстремістською організацією і заборонити його діяльність на території країни.

 Як повідомляється, це вже третя ініціатива щодо обмеження прав квір-людей у росії за останній рік. Минулого листопада було ухвалено закон, що повністю забороняє "гей-пропаганду" (до нього "пропаганда" була заборонена тільки серед неповнолітніх).

Потім у липні 2023 року ухвалили закон, що забороняє трансгендерний перехід - зміну документів і медичне втручання для транс-людей.

Нагадаємо

У червні цього року президент росії володимир путін доручив створити на базі федерального центру психіатрії інститут, в якому досліджуватимуть поведінку ЛГБТ-персон. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зайняла 35 місце в рейтингу захисту прав ЛГБТ

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Єгипет і Катар працюють над продовженням перемир'я в Газі

     • 23471 переглядiв