v-ordlo-provodyat-verbuvannya-u-rosiyski-mirotvorchi-pidrozdili-u-karabakhu-rozvidka

В ОРДЛО проводять вербування у російські "миротворчі" підрозділи у Карабаху - розвідка

 • 10865 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Російські окупаційні сили проводять на окупованій частині Донбасу вербування осіб з російським громадянством для комплектування так званих "миротворчих" підрозділів у Нагірному Карабаху. Про це повідомила капітан Юлія Шевченко із пресцентру Міністерства оборони України із посиланням на дані розвідки, інформує УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російсько-окупаційні адміністрації за розпорядженням російських кураторів продовжують заходи з прискорення процесу примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наявність російського паспорту є обов’язковою умовою проходження військової служби у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ. Процес оформлення військовослужбовцями паспортів громадян РФ тримається російським командуванням на особливому контролі.

"Крім того, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих "миротворчих" підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабаху. Також окупантами розглядається питання запровадження обмежень громадянських прав для осіб, які мають паспорт громадянина України, з наданням статусу "іноземного громадянина". Зокрема, передбачається позбавити їх "виборчого права", можливості укладати цивільно-правові угоди, які потребують нотаріального посвідчення", - резюмували військові.

Як повідомлялося раніше в УНН, з початку доби бойовики двічі обстріляли українські позиції.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ООС: з початку доби бойовики двічі обстріляли українські позиції

     • 10440 переглядiв

    COVID-19 у ЗСУ: за добу ще одна смерть і 185 нових випадків хвороби

     • 10669 переглядiв

    Суд продовжив слухання у справі по катастрофі МН17

     • 13874 переглядiв