v-minoborony-pratsiuiut-nad-systemoiu-yaka-tsyfrovizuie-pryiniattia-zaiavok-shchodo-hroshovoi-dopomohy-viiskovym

В Міноборони працюють над системою, яка цифровізує прийняття заявок щодо грошової допомоги військовим

 • 19583 переглядiв

Міноборони працює над системою цифровізації заявок на грошову допомогу військовим та їх сім'ям. Планується інтеграція з додатком 'Армія+' та запуск сервісу для родин військовослужбовців до кінця року.

В Міноборони працюють над впровадженням системи, яка б цифровізувала та оптимізувала процеси прийняття та обробки заявок на одноразову грошову допомогу у випадку загибелі військового, або його поранення. Ця система буде в інтегрована разом з застосунком Армія+.

Про це повідомив начальник управління інформаційних технологій Міноборони Олег Берестовий під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що в майбутньому бюрократичні послуги: грошове забезпечення, нарахування, отримання буде здійснюватися в мобільному застосунку.

Так, на запитання, чи допоможе Армія+ подолати бюрократію в таких випадках, як виплати за бойове поранення, загибель військового, або видача довідки про смерть, Черногоренко відповіла:

"Як сьогодні ви бачили на презентації заповнення електронного рапорту зайняло дві хвилини. Й так само всі інші бюрократичні послуги: грошове забезпечення, нарахування його, отримання буде здійснюватися безпосередньо в мобільному застосунку. Ми хочемо підтягнути фінансові сервіси про які ви сказали, щоб військовослужбовець мав в реальному часі можливість проактивно отримувати це необхідне грошове забезпечення".

Відсьогодні працюватиме застосунок "Армія+" – Зеленський08.08.24, 14:14

Начальник управління інформаційних технологій Міноборони Олег Берестовий зазначив, що зараз процес виплат дійсно відбувається дуже довго.

Армія+ - це один з наших проєктів. Також ми впроваджуємо інший - систему, яка б цифровізувала та оптимізувала процеси прийняття та обробки заявок на одноразову грошову допомогу у випадку загибелі, або поранення. Тому – це також один з наступних, я думаю, ще місяць і ця система буде впроваджена, а потім інтегрована разом з Армією+. Це буде окремий застосунок, але всі окремі системи можуть між собою спілкуватися, інтегруватися

- розповів Берестовий.

На уточнююче запитання, чи ця інша система буде більше, як додаток для родин військовослужбовців, Берестовий пояснив: 

Це внутрішня система для опрацювання заявок в середині Міністерства оборони та органів, які приймають та опрацьовують заявки для того, щоб пришвидшити процес обробки

- сказав керівник управління інформаційних технологій МО України. 

Окрім того, Черногоренко заявила, що в Міноборони хочуть до кінця року запустити перший сервіс, який стосувався б саме родин військовослужбовців.

Це наступний наш етап в розвитку застосунку. Ми зараз оптимізували абсолютно всі послуги, які відволікають військових на лінії бойового зіткнення, але надати можливість родинам військових отримати швидкий сервіс через застосунок – це теж наша проактивна позиція. Ми хочемо до кінця року запустити перший сервіс, який стосувався б саме родин військовослужбовців

- сказала Черногоренко.

За її словами, що Міноборони вже зараз мають електронний обмін з державним реєстром Актів цивільного стану, через обмін з яким можна підтвердити статус, що є родинний зв'язок й далі через цей статус надавати послуги безпосередньо членам родини військових.

"З технічної точки зору можливість є, робота на рівні уряду в цьому напрямку ведеться. Я думаю, що до кінця року ми зможемо побачити перші кроки в цьому оновленні", - сказала Черногоренко.

"Армія+" містить 11 видів рапортів та унікальний ID для військових - Федоров08.08.24, 15:32

Популярні

Новини по темі