ukenru
uzghodzhuietsia-z-rukhom-do-yes-nbu-pochne-publikuvaty-statystyku-v-yevro

Узгоджується з рухом до ЄС: НБУ почне публікувати статистику в євро

 • 23942 переглядiв

Національний банк України розширює публікацію статистики зовнішнього сектору в євро та гривні на своєму веб-сайті, приводячи її у відповідність до практики ЄС, оскільки Україна просувається на шляху до європейської інтеграції та набуття членства в ЄС.

Національний банк України розширює публікацію статистики зовнішнього сектору даними в євро та гривні, на тлі того, як Україна просувається на шляху до європейської інтеграції та набуття членства в ЄС, пише УНН з посиланням на НБУ.

Деталі

"Національний банк України розширює даними в євро та гривні публікацію основних таблиць статистики зовнішнього сектору України на сайті НБУ. Така практика узгоджується з євроінтеграційним поступом України", - вказали у регуляторі.

У НБУ при цьому зауважили, що з червня 2023 року Україна є кандидатом на членство в ЄС.

"Публікація даних основних продуктів статистики зовнішнього сектору в євро здійснюється практично всіма країнами Євросоюзу, що розвиваються. Розширення публікацій статистики зовнішнього сектору в євро та в національній валюті є найкращою практикою для країн-кандидатів", - зазначили у НБУ.

При цьому повідомляється, що статистичний опис даних, їх аналіз та прогноз оприлюднюватиметься, як і раніше, в доларах США.

Нагадаємо

У НБУ вказували, що через збільшення обсягів валютних операцій в євро, незабаром може виникнути дискусія щодо переходу на прив'язки курсу гривні до євро замість долара.