uryad-zapuskaye-programu-ipoteki-pid-3-khto-zmozhe-skoristatisya

Уряд запускає програму іпотеки під 3%: хто зможе скористатися

 • 208482 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Уряд запускає програму "Доступна іпотека" під 3%, яка запрацює для чотирьох категорій громадян з 1 жовтня, для всіх українців її відкриють з 2023 року і вже під 7%. Про це заявив під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Цитата

"Програма «Доступна іпотека» запрацює з 1 жовтня 2022 року для чотирьох категорій громадян. Перша — це військовослужбовці за контрактом та працівники сектору безпеки та оборони. Друга категорія — це медики. Третя — вчителі та педагогічні працівники. Четверта категорія — науковці. Ставка за іпотекою для всіх цих категорій громадян складатиме 3%", - сказав Шмигаль, якого цитують в уряді.

Деталі

З його слів, термін такої іпотеки — до 20 років. Мінімальний початковий внесок — 20% від вартості житла.

"З наступного року програма запрацює для всіх українців, які потребують покращення житлових умов. Ставка буде так само пільговою і складатиме лише 7% річних", - зазначив очільник уряду.

Відповідні умови забезпечення доступного іпотечного кредитування будуть діяти для державної компанії "Укрфінжитло".

Доповнення

У НБУ зазначали, що війна в Україні – виклик для іпотечного кредитування, 13% від виданої за два роки іпотеки - в областях, які зараз під окупацією та в яких ведуться активні бойові дії.

29 липня державний Ощадбанк першим серед найбільших банків оголосив про відновлення іпотечного кредитування після повномасштабного вторгнення рф 24 лютого.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд запускає програму іпотеки під 3%: хто зможе скористатися

     • 208482 переглядiв

    Населення Китаю почне скорочуватися до 2025 року

     • 197288 переглядiв

    ЄС відзначив успіхи України в адмініструванні податків

     • 77686 переглядiв