uryad-pogodiv-zakonoproekt-pro-sproschennya-nadannya-ukrayinskogo-gromadyanstva-inozemnim-biytsyam-oos

Уряд погодив законопроект про спрощення надання українського громадянства іноземним бійцям ООС

 • 16286 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Кабінет міністрів України погодив законопроект щодо спрощення набуття українського громадянства іноземцями, які брали участь у захисті України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали політичних переслідувань, передає кореспондент УНН.

Так, відповідне рішення було ухвалена на засіданні уряду в середу.

Зазначимо, що законопроектом, зокрема, пропонується врегулювання питання можливості подання декларацій про відмову від іноземного громадянства разом із заявою про прийняття громадянства України тим категоріям осіб, які зазначені в указі Президента України від 13.08 2019 року №594, а саме, зокрема:

• Які є громадянами держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом і зазнали переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності

• Які в установленому законодавством України порядку проходять/проходили військову службу за контрактом у Збройних Силах України

• Які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України та нагороджені державною нагородою України.

• Які мають визначні заслуги перед Україною, або прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес (що брали чи беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях) і звертаються щодо набуття громадянства України.

Доповнення

Спікер “Правого сектору” Артем Скоропадський заявив, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання йому українського громадянства.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі з’явилися “будки” на пляжі

     • 21036 переглядiв