uriad-vidkryv-usi-punkty-propusku-dlia-viiskovykh-tovariv

Уряд відкрив усі пункти пропуску для військових товарів

 • 13103 переглядiв

Кабмін ухвалив постанову, що дозволяє переміщення військових товарів через усі відкриті пункти пропуску. Це спростить логістику та допоможе уникнути ускладнень при постачанні товарів військового призначення.

Уряд на засіданні 2 серпня ухвалив постанову, якою відкрив усі пункти пропуску для товарів військового призначення, зокрема тих, які надходять від держав-партнерів. Про це  пише УНН з посиланням на Міністерство фінансів.

Деталі

Проєкт цієї постанови розробив Мінфін на ініціативу Держмитслужби.

Постановою передбачено розширення кількості пунктів пропуску для військових товарів на час дії воєнного стану, а саме: безперешкодне переміщення через усі відкриті пункти пропуску державного кордону України товарів військового призначення, у тому числі що надходять від держав-партнерів

- пояснюють у Міністерстві фінансів. 

Також завдяки прийнятим змінам підприємства, що забезпечують обороноздатність держави, при переміщенні товарів зможуть:

  • уникати ускладнень внаслідок форс-мажорних обставин, пов’язаних з блокуванням пунктів пропуску через державний кордон України;
  • оптимізувати логістику постачання товарів військового призначення, що зекономить час і кошти.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти про #10341 та 10342 щодо звільнення від ПДВ та мита ввезення в Україну радіолокаційних комплексів, засобів РЕБ, та елементів для бронежилетів.

Популярні

Новини по темі

Уряд відкрив усі пункти пропуску для військових товарів

 • 13103 переглядiв