urazhennia-pidvodnoho-chovna-rostov-na-donu-u-brytanskii-rozvidtsi-proanalizuvaly-naslidky

Ураження підводного човна "ростов-на дону": у британській розвідці проаналізували наслідки

 • 30825 переглядiв

3 серпня Україна атакувала Крим, ймовірно потопивши підводний човен рф "ростов-на дону". Британська розвідка вважає, що атака змусить росію переглянути плани щодо розміщення значних морських сил на півострові.

Потоплення Україною російського підводного човна "ростов-на дону" підкреслює зростаючі ризики для російських сил у Криму. Атака змусить росію переглянути плани щодо розміщення значних морських сил на півострові, ідеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

У звіті йдеться, що 3 серпня внаслідок атаки України на Крим із високим ступенем імовірності було потоплено підводний човен чорноморського флоту росії класу "кіло" "ростов-на дону". Попри те, що напад був завданий за допомогою безпілотників, в атаці на Севастополь, найімовірніше, використовували ATACMS, вважають у британській розвідці.

Також додали, що підводний човен, найімовірніше, не було повністю відремонтовано після попередньої атаки на Крим у вересні 2023 року.

Ця остання атака майже напевно стане останньою главою для підводного човна, оскільки, найімовірніше, економічно вигідніше побудувати заміну, ніж відновлювати та ремонтувати його

- йдеться у звіті.

Втім у Міноборони Британії вважають, що, малоймовірно, що потоплення човна матиме будь-який істотний вплив на російські дальні морські удари по Україні з боку чорноморського флоту. "Однак цей удар підкреслює зростаючі ризики для російських сил у Криму і, найімовірніше, змусить росію переглянути будь-які плани щодо передислокації значних морських сил на півострів", - резюмували у Міноборони Британії.

Нагадаємо

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну чорноморського флоту рф "ростов-на-дону" та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму. Човен затонув на місці. 

Популярні

Новини по темі

Уряд Вельсу вперше в історії очолила жінка

 • 12564 переглядiв

Буданов: наступ росії затягнувся, далі він піде на спад

 • 45869 переглядiв