urahan-beryl-obrushyvsia-na-meksyku

Ураган "Берил" обрушився на Мексику

 • 15598 переглядiв

Ураган "Берил" обрушився на мексиканський півострів Юкатан у п'ятницю неподалік курортного міста Тулум, повідомляють американські синоптики, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Національний центр ураганів США заявив, що ураган супроводжувався максимальною тривалою швидкістю вітру 160 км/год, що робить його ураганом 2-ї категорії, слабшим, ніж на початку тижня, коли "Берил" обрушився на острови в Карибському морі.

Національна водогосподарська комісія Мексики Conagua повідомила про таку саму швидкість вітру, але з ще сильнішими поривами.

Очікувалося, що шторм принесе небезпечний морський нагін із Карибського моря та великі хвилі, додали в NHC.

"Берил" залишив після себе руйнівний слід у Карибському басейні та на узбережжі Венесуели, внаслідок чого загинули щонайменше семеро людей.

Ураган "Берил" пронісся над Ямайкою, забравши життя 7 людей на південному сході Карибського басейну04.07.24, 11:49

У Мексиці в четвер були закриті школи, які готувалися до удару урагану, а для місцевих жителів та туристів було створено прихистки.

У Канкуні, за дві години їзди від Тулума, люди на кілька днів запасаються їжею та іншими предметами першої необхідності, а в готелях забиті вікна.

Прогнозується, що шторм ослабне в міру того, як він рухатиметься на північний захід через півострів Юкатан, але знову набере сили, коли вийде з Мексиканської затоки, а потім обрушиться на східний штат Тамауліпас на кордоні з Техасом у США.

Популярні

Новини по темі

Ураган "Берил" обрушився на Мексику

 • 15598 переглядiв